موس گیمینگ چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
یکی از پرمصرفترین تجهیزات گیمینگ، موسهای گیمینگ هستند. اگر دقت کرده باشید، این موسها از لحاظ ظاهری با موسهای معمولی تفاوت داشته و به راحتی قابل تشخیص هستند. اما بجز ظاهر امر، چه ویژگیهایی آنها را از موسهای عادی متمایز میکند؟
موسهای گیمینگ باید از سایر موسها قویتر باشند زیرا اغلب در مدت زمان طولانیتری مورد استفاده قرار میگیرند. از همین رو برای خرید آنها باید به برخی ویژگیها توجه کرد. همراه تکاف مگ باشید برای بررسی ویژگی های موس گیمینگ.
موس گیمینگ چه تفاوتی با موسهای معمولی دارد؟
مهمترین تفاوت موسهای عادی با موس گیمینگ، در سرعت و دقت است. موسهای گیمینگ به واسطه سنسورهایی که دارند، به سرعت حرکات را به سیستم انتقال داده و احتمال بروز خطا در حرکات توسط آنها کمتر از موسهای عادی است.
اهمیت این موضوع تا حدی است که بسیاری از افراد برای کار با برنامههایی مثل فتوشاپ یا پریمیر نیز از موس گیمینگ استفاده میکنند.
ویژگی های موس گیمینگ
در حالت کلی، اغلب ما موس گیمینگ را موسهای بزرگ با رنگهای متنوع و کلیدهای متعدد میشناسیم؛ که دیدگاه اشتباهی نیست اما تمام موسهای بازی از این ویژگی پیروی نمیکنند. یعنی صرف این دو موضوع، نمیتوان موسی را موس گیمینگ نامید.
در ادامه به ویژگیهای موس گیمینگ میپردازیم.
نوع سنسور
سنسور در موسها نقش مهمی در میزان دقت، سرعت، شتاب و عملکرد موس دارد. به طور کلی دو نوع سنسور در موسهای گیمینگ استفاده میشود؛ اپتیکال و لیزری. موسهای با سنسور اپتیکال دقت بیشتری داشته و در مقابل، موسهای با سنسور لیزری در سطوح بیشتری قابل استفاده هستند.
اینکه کدام نوع سنسور بهتر است، کاملا مشخص نیست اما تجربه نشان داده که موسهای با سنسور نوری به دلیل تاخیر نداشتن در عملکرد، همواره محبوبتر بودهاند.
CPI و DPI
CPI مخفف Counts Per Inch، یک شاخصه مهم برای سنجش سرعت حرکت موسهای گیمینگ است و به دفعاتی گفته میشود که سنسور، یک اینچ از سطح زیرین را اسکن کند. امروزه شاخصه DPI مخفف Dots Per Inch جایگزین CPI شده است.
اینکه DPI مناسب چقدر باید باشد، تا حد زیادی بستگی به مانیتور دارد. هرچه مانیتور بزرگتر باشد، حرکات باید سریعتر و جابجایی کمتر باشد؛ این یعنی به موس با DPI بیشتر نیاز است. DPI موسهای عادی اغلب بین 800 تا 1000 است و این در حالی است که DPI اغلب موسهای گیمینگ طیف وسیعتری را پوشش میدهند (حتی تا 20000 تا).
نحوه در دست گرفتن موس گیمینگ
شیوه در دست گرفتن موس حین بازی اهمیت زیادی دارد و اگر با آناتومی دست و انگشتان شما، مطابقت نداشته باشد، موجب بروز درد و عارضههای جدی میشود. نحوه درست در دست گرفتن موسهای گیمینگ به 3 مدل تقسیم میشود:
- کف دست (Palm Grip) : موسهای بزرگ و پهن
- نوک انگشتان (Fingertip Grip) : موس کوچک
- با پنجه (Claw Grip) : موس باریک
بنابراین حین انتخاب موس گیمینگ، باید دقت کنید که شما چگونه موس را در دست میگیرید.
تعداد دکمههای موس گیمینگ
موسهای با تعداد کلیدهای استاندارد پاسخگوی نیاز گیمرها نبوده و عملکرد آنها را به ویژه در بازیهایی مانند MMO و MOBA با کندی مواجه میکند. وجود دکمههای بیشتر یا ماکروها، امکان میانبر زدن را فراهم میکنند. از همین رو تولیدکنندههای موسهای گیمینگ، بر اساس نوع موس و نیاز گیمرها، تعداد دکمهها را افزایش دادهاند، تا حدی که برخی موسها تا 20 دکمه هم دارند!
نوع اتصال
در گذشته موسهای بیسیم به دلیل تاخیر در حرکت، گزینه مناسبی برای گیمرها نبودند. اما امروزه با پیشرفت قابل توجهی که داشتهاند، هم از لحاظ قیمتی، گرانتر از موسهای سیمی عرضه شده و هم از لحاظ عملکردی میتوانند با آنها رقابت کنند. لازم به ذکر است که برای خرید موس گیمینگ بیسیم به ظرفیت و عمر مفید باتری دقت کنید که بیشتر از 30 ساعت باشد.
امکان شخصیسازی
موسهای گیمینگ از برندهای معروف، اغلب دارای نرمافزار شخصیسازی هستند که پیرو آن شما میتوانید بخشهای مختلفی را تغییر دهید. بخشی از این موارد عبارتند از:
- تغییر عملکرد دکمهها
- شخصیسازی نورپردازی
- بهینهسازی عملکرد موس در موسپدهای مختلف
- تغییر سرعت موس
- ایجاد پروفایل مخصوص برای هر بازی
- ایجاد ماکروهای متناسب با هر بازی
قابلیت ثبت پروفایل روی موس، ویژگی است که توسط تمامی برندها ارائه نشده است.
اندازه و وزن موس گیمینگ
وزن موس بسته به نیاز و سبک بازی گیمر میتواند متفاوت باشد. مثلا برای بازی MMO موسهایی طراحی شده است که برای دستهای بزرگ، مناسب است؛ بنابراین موس بسیار سبک کاربردی برای این بازی ندارد.
به طور کلی میتوان گفت گیمرهایی که موس را با حرکات زیاد و تکانهای مداوم استفاده میکنند، موسهای سنگین انتخاب مناسبی برایشان است.
جالب است بدانید که بسیاری از موسها، امکان تنظیم وزن نیز دارند و کاربر میتواند بسته به نیاز و نوع بازی، وزن موس را تغییر دهد.
اسکیت موس گیمینگ
اسکیت موس، یکی از مولفههای مهم و تاثیرگذار در تجربه بازی برای گیمرهاست. هرچه کیفیت اسکیت موس بهتر باشد، امکان واکنشهای سریع در مواقع اضطراری بیشتر فراهم است. در گذشته جنس اسکیتها از پلاستیک، PVC و تفلون ناخالص بود که کیفیت مطلوبی نداشت اما امروزه اغلب از تفلون خالص سفید رنگ استفاده شده و کیفیت بالایی دارد. اغلب گیمرهای حرفهای برای روان کردن بازی خود، اسکیت موس گیمینگ را عوض میکنند.
جمعبندی
موس یکی از مهمترین تجهیزاتی است که گیمرها ساعتها از آن استفاده میکنند. از همین رو موسهای گیمینگ با تفاوتهای فاحش نسبت به موسهای عادی تولید و عرضه میشوند. در این مقاله سعی کردیم به ویژگیهایی که موس گیمینگ را متفاوت میسازند، بپردازیم تا حین خرید بتوانید راحتتر تصمیم بگیرید.
گیمنیگ و rog داشته باشد
سبک باشد