منظور از ریمیک بازی چیست ؟
در سالهای اخیر، فلسفه ساخت ریمیک و بازسازی بازیهای قدیمی به موضوعی پرطرفدار تبدیل شده است. تقریبا هر سال شاهد بازسازی یک بازی بزرگ هستیم که نشاندهنده گسترش این فرهنگ در صنعت بازیهای ویدیویی است. بااینحال، هنوز بسیاری از افراد بهدرستی تفاوتهای فکری پشت ریمیک (بازسازی) و تأثیرات ناشی از افزایش چنین پروژههایی در سالهای اخیر را درک نمیکنند. به همین دلیل، در این مقاله از تکاف مگ تصمیم داریم به جواب این سوال که منظور از ریمیک بازی چیست، بپردازیم.
ریمیک (Remake) در بازیهای ویدیویی چیست؟
منظور از ریمیک بازی، بازآفرینی یک بازی ویدیویی موجود است که داستان اصلی و عناصر کلیدی گیمپلی آن حفظ میشود. ریمیک نوعی تغییر اساسی در نسخه اصلی به حساب میآید. اساسا، یک بازی جدید به وجود میآید که عناصر اصلی بازی اولیه را گرفته و آنها را با گرافیک مدرن و مکانیکهای جدید برای سختافزارهای امروزی بازآفرینی میکند. مثلا تصور کنید که یک ساختمان قدیمی را خراب کرده و با طراحی جدید و متفاوتی در همان مکان بازسازی کنید؛ این کاری است که ریمیک با بازیهای قدیمی میکند. این موضوع هم بازیکنان قدیمی و هم بازیکنان جدیدی را که با بازی اصلی آشنا نیستند، جذب میکند.
در یک ریمیک، تمام عناصر بازی بهطور کامل بازآفرینی میشوند و در برخی موارد حتی موتور اصلی بازی هم تغییر میکند. این تغییرات باعث میشود که بازی جدید بهطور قابل توجهی با نسخه قبلی تفاوت داشته باشد؛ اما سازندگان همچنان به اصل و ماهیت بازی وفادار میمانند.
هدف اصلی ریمیک، ایجاد نسخهای جدید و مدرن از بازیای قدیمی است که نمیتوان به سادگی آن را اصلاح کرد. در ریمیک یک بازی ویدیویی، گیمپلی بهطور کامل دستخوش تغییرات میشود و عناصر جدیدی به آن اضافه میشود. حتی ممکن است شخصیتهای جدیدی به داستان وارد شوند. بااینحال، روح و تم اصلی داستان بهگونهای حفظ میشود که حس و حال بازی اصلی را به بازیکنان القا کند.
نکته مهم: در بازسازی، داستان و گیمپلی در برخی موارد میتواند تغییر کند و مطابق با روندها و استانداردهای مدرن تطبیق یابد؛ اما بیشتر اوقات، خط داستانی اصلی همچنان حفظ میشود.
چه تغییراتی در ریمیک بازی اعمال میشود؟
بازیهای ریمیکشده معروف
شاید شما هم درباره ریمیکهای مشهوری که استقبال خوبی از آنها صورت گرفته، شنیدهاید. در ادامه چند مورد از بازیهای ریمیکشده معروف را نام میبریم:
-
- Demon’s Souls (2009) _ Demon’s Souls (2018)
- Shadow of the Colossus (2005) _ Shadow of the Colossus (2018)
- Resident Evil 2 (1998) _ Resident Evil (2019)
- The Legend of Zelda: Link’s Awakening (1993) _ The Legend of Zelda: Link’s Awakening (2019)
- Final Fantasy VII (1997) _ Final Fantasy VII Remake (2020)
جمعبندی
در این مقاله به بیان مفهوم ریمیک پرداختیم و بررسی کردیم که چگونه بازسازی یک بازی ویدیویی قدیمی میتواند تجربهای جدید و مدرن به گیمرها ارائه دهد. ریمیکها با بازآفرینی کامل از پایه، از تکنولوژیهای روز و طراحیهای نوین بهره میبرند تا بازی را برای سختافزارهای جدید و مخاطبان امروزی بازسازی کنند.
ریمیک بازی های افسانه ایه قدیمی از ساخت بازی های جدید خیلی بهتر میتونه باشه 👍