FreeSync
صفحه اصلی وبلاگ گیم مگ تکاف ترفندها + آموزش منظور از مانیتور FreeSync چیست

منظور از مانیتور FreeSync چیست

عناوین و اصطلاحاتی که امروزه در رابطه با محصولات گیمینگ می‌شنویم، همگی جدید هستند. خوشبختانه در نسل جدید تجهیزات گیمینگ شاهد پیشرفت‌های چشمگیری هستیم. یکی دیگر از عناوین جدید که می‌خواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم، مانیتور FreeSync است. اگر به عنوان یک گیمر حرفه ای عمل می‌کنید و وضوح و کیفیت تصاویر برای شما اهمیت دارد پس بهتر است که در رابطه با تکنولوژی‌های جدیدی که در این رابطه هستند اطلاعات داشته باشید.

با تکاف مگ همراه شوید

تکنولوژی FreeSync چیست

یکی از فناوری‌های پیشرفته دنیای گیمینگ، FreeSync می‌باشد. FreeSync یک نوع تکنولوژی برای هماهنگ سازی جلوه‌های به کار رفته در نمایشگرهای LCD است. مانیتوری که از فناوری FreeSync پشتیبانی می‌کند به نمایشگرها کمک می‌کند تا مشکلاتی مانند پارگی تصویر، توقف و لرزش صفحه را از بین ببرند. در نتیجه یک صفحه واضح، شفاف و با کیفیت در اختیار شما قرار می‌گیرد.

نحوه عملکرد مانیتور FreeSync

این تکنولوژی با کمک گرفتن از نرخ به‌ روزرسانی مانیتور با نرخ فریم خروجی، مشکلات احتمالی مانیتورها را به صفر می‌رساند. در واقع این عمل با هماهنگ سازی نرخ به روز رسانی و نرخ فریم خروجی از کارت گرافیک شما انجام می‌شود. زمانی که یک مانیتور از تکنولوژی FreeSync پشتیبانی می‌کند یعنی دارای نرخ به‌ روزرسانی متغیر (VRR) است. این نرخ متغیر با نرخ فریم کارت گرافیک AMD شما هماهنگ شده و تصویری شفاف را بر روی صفحه LCD بر جای می‌گذارد.

زمانی که شما یک مانیتور FreeSync خریداری می‌کنید نمی‌توان به قطع گفت وضوح و کیفیت بیشتری هم دریافت خواهید کرد. چون همانطور که متوجه شدید قسمت اعظم این عمل به کارت گرافیک شما بستگی دارد. در نتیجه اگر به دنبال استفاده از تمام پتانسیل تکنولوژی ماینتور FreeSync خود هستید، به فکر خرید یک کارت گرافیک خوب هم باشید.

شرکت AMD در اوایل سال ۲۰۱۷ این تکنولوژی را با نام FreeSync 2 معرفی کرد. در سال 2020 نسل جدید از این فناوری با عنوان FreeSync Premium در بازار عرضه شد. این تغییرات سبب شد تا نیاز گیمرها به یک تصویر از قبل هم بیشتر تامین شود.

FreeSync

تفاوت فناوری FreeSync با G-Sync

دو فناوری اصلی برای نمایش تصاویر با کیفیت در بازار وجود دارد. یکی FreeSync و دیگری G-Sync. تفاوت اعظم این دو در برند تولید کننده آن‌ها می‌باشد. FreeSync توسط شرکت AMD توسعه یافته و G-Sync توسط Nvidia. برای استفاده از این دو باید به کارت گرافیک سیستم، لپ تاپ یا کنسول خود توجه کنید. گیمرهایی که کنسول Xbox دارند بهتر است از نمایشگرهای FreeSync استفاده کنند. زیرا کنسول‌های Xbox از چیپ‌های AMD استفاده می‌کنند. 

استاندارد های FreeSync

تنها تفاوت دو تکنولوژی قبلی یعنی FreeSync 2 و FreeSync Premium در نشانگر HDR آن‌هاست. در نسل پریمیوم، HDR با تکنولوژی نرخ به‌ روزرسانی متغیر ترکیب شده است. در نتیجه شما شاهد یک تصویر روان‌تر هستید. همچنین این تکنولوژی نسل جدید، فضای رنگی sRGB دو برابری را در اختیار شما قرار داده که سبب شده تصاویر از روشنایی و کنتراست بهتری پشتیبانی کنند. در FreeSync Premium شما شاهد اضافه شدن دو مزیت اصلی به اینگونه مانیتورها هستید که در این بخش به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

1- حداقل نرخ به‌ روزرسانی: نرخ به روز رسانی در این تکنولوژی نسل جدید 120 هرتز می‌باشد. همچنان که وضوح حداقلی آن نیز به FHD افزایش یافته است.

2- جبران نرخ فریم پایین (LFC): در FreeSync 2 شاهد نرخ فریم پایین بودیم. اما در پریمیوم این نرخ فریم با LFC به خوبی جبران شده است.

FreeSync

استاندارد های FreeSync شرکت AMD

حالا که صحبت از دو شرکت NVIDIA و AMD شد بهتر است نگاهی به FreeSync شرکت AMD هم داشته باشیم.

  • حداقل 120 هرتز با وضوح حداقل FHD
  • جبران نرخ فریم پایین (LFC)
  • پشتیبانی از HDR و بازی‌ها
  • بدون پارگی تصویر
  • لرزش پایین
  • تأخیر کم

فعال کردن FreeSync در مانیتور

برای استفاده از تکنولوژی Freesync در ابتدا باید ببینید اصلا مانیتور شما از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کند یا خیر. برای اطلاع از این مورد، در مانیتور خود وارد بخشی که به آن اشاره می‌کنیم شوید. وارد بخش Gaming شوید. سپس به Display بروید. اگر در این قسمت عنوان FreeSync به چشمتان خورد یعنی مانیتور شما از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کند.

حالا اگر می‌خواهید آن را فعال کنید طبق مراحل روبرو پیش بروید. ابتدا باید مطمئن شوید که مانیتور شما توسط کابل DisplayPort به کامپیوتر شما متصل شده است. پس از اتصال نرم‌ افزار، تنظیمات AMD Radeon را باز کنید و به برگه “نمایش” بروید. از آن بخش با تغییر وضعیت سوئیچ، FreeSync را فعال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *