مهم ترین ویژگیهای پردازندههای نسل چهاردهم
پردازندههای نسل چهاردهم اینتل که در پاییز 2023 عرضه شدند. از زمان رونمایی خود تحت انتقادهای زیادی قرار گرفتند. بسیاری از کاربران و متخصصان فناوری این پردازندهها را به دلیل عدم تفاوت زیاد با نسل سیزدهم. هم از نظر معماری و هم از نظر عملکرد، مستحق یک نسل جدید نمیدانند. با این حال، نمیتوان انکار کرد که این پردازندهها همچنان سریع ترین پردازندههای دسکتاپ برای ورک فلوهای تک تردی مانند CAD و BIM هستند. در این مقاله به بررسی مهم ترین ویژگیهای پردازندههای نسل چهاردهم می پردازیم. با تکاف مگ همراه باشید.
کارایی و عملکرد
یکی از نقاط قوت پردازندههای نسل چهاردهم اینتل، عملکرد بالای آنها در نرمافزارهایی مانند Revit ، Inventor، Solidworks و ابزارهای مشابه است. این پردازندهها به خصوص در عملیات تک تردی که در بسیاری از ورک فلوهای CAD و BIM وجود دارد، بسیار خوب عمل میکنند. تستهای بنچمارک SPECapc برای Solidworks 2022 نیز این عملکرد برتر را تایید کرده است. پردازنده Intel Core i9-14900KF توانسته تنها با اختلاف 2% تا 4% از پردازنده Intel Core i9-13900K پیشی بگیرد. این تفاوت کوچک را میتوان به فرکانس توربوی کمی بالاتر پردازنده جدید نسبت داد. 6.0 گیگاهرتز در مقابل 5.8 گیگاهرتز.
تغییرات معماری نسل چهاردهم
در کنفرانس Intel Innovation ، اطلاعات مهمی درباره چیپ های نسل چهاردهم Meteor Lake به دست آمد. این چیپها به طور رسمی با نام Core Ultra در تاریخ 14 دسامبر 2023 عرضه شد. برخلاف نسل های قبلی که بیشتر بر عملکرد تاکید داشتند. نسل چهاردهم بر بهره وری تمرکز دارد. چیپهای Meteor Lake شامل هسته های پرفورمنس (P-Cores) به نام Redwood Cove و هسته های بهره وری (E-Cores) به نام Crestmont هستند. این چیپ ها همچنین یک نوع هسته بهره وری کم مصرف جدید را معرفی میکنند.
طراحی جدید چیپ
چیپهای نسل چهاردهم Meteor Lake از طراحی هیبریدی مشابه نسلهای دوازدهم و سیزدهم استفاده میکنند. اما با یک نوع هسته اضافی. این چیپ ها دارای چهار بخش جداگانه هستند: SoC ،CPU (سیستم روی چیپ)، گرافیک و I/O. هستههای کم مصرف در بخش SoC قرار دارند و از هستههای P و دیگر هستههای E در بخش CPU جدا هستند. این طراحی به این معناست که تنها بخش SoC در زمان انجام وظایف سبک مانند مرور وب، نوشتن مقالات یا تماشای ویدیوهای 4K فعال میشود. که باعث افزایش عمر باتری لپ تاپ ها میشود.
مشخصات فنی و اتصالات نسل چهاردهم
پردازنده Intel Core i9-14900KF در صدر پردازنده های نسل چهاردهم اینتل قرار دارد. این پردازنده دارای 8 هسته پرفورمنس (P-Cores) و 16 هسته بهره وری (E-Cores) است که در زمان رندرینگ، تا حداکثر 253 وات توان مصرفی دارد. با استفاده از سیستم خنککننده Fractal Lumen AIO، دمای این پردازنده هرگز از 80 درجه سانتی گراد فراتر نمی رود. و سیستم خنک کننده، با وجود فعال شدن فن ها پس از مدتی، همچنان عملکرد بسیار کم صدایی دارد.
ورک استیشن های مبتنی بر پردازندههای نسل چهاردهم اینتل، از رم ها و حافظه های ذخیره سازی پرسرعت پشتیبانی میکنند. به عنوان مثال، در ورکاستیشن Workstation 64،Specialists WS IC-Z7900 گیگابایت رم دو کاناله DDR5 با فرکانس 5200 مگاهرتز و یک اس اس دی M.2 NVMe سامسونگ 990 PRO با ظرفیت 2 ترابایت استفاده شده است. این ترکیب باعث افزایش سرعت و کارایی سیستم در انجام وظایف سنگین میشود.
نتیجه گیری
با وجود انتقادات و ایراداتی که به پردازنده های نسل چهاردهم اینتل وارد شده است. این پردازنده ها همچنان گزینهای عالی برای کاربرانی هستند که نیاز به عملکرد بالا در نرم افزارهایی نظیر CAD و BIM دارند. پردازنده Intel Core i9-14900KF به خصوص در این زمینه بسیار برجسته است و توانسته است جایگاه خود را به عنوان سریع ترین پردازنده دسکتاپ برای ورک فلوهای تک تردی تثبیت کند. با پشتیبانی از اتصالات و پورتهای متنوع، حافظهه ای پرسرعت و سیستمهای خنک کننده مؤثر. این پردازندهها میتوانند نیازهای حرفهای ترین کاربران را برآورده کنند.
در مجموع، پردازنده های نسل چهاردهم اینتل با ارائه ویژگی های جدید و بهبودهای عملکردی، توانستهاند جایگاه خود را در بازار حفظ کنند. با تمرکز بر بهره وری و معرفی طراحی های هیبریدی جدید، این پردازنده ها میتوانند نیازهای متنوع کاربران را در دنیای امروز پاسخ دهند. ناگفته نماند که آپگرید کردن سیستم از نسل سیزدهم به نسل چهاردهم بهبود چشم گیری به همراه نخواهد داشت.
اگر میخرید خنک کننده خوبی بخرید همراش
ولی میگن خیلی داغ میکنه