رم لپ تاپ و PC
صفحه اصلی وبلاگ گیم مگ تکاف ترفندها + آموزش مهم ترین تفاوت های رم لپ تاپ و PC

مهم ترین تفاوت های رم لپ تاپ و PC 

یکی از قطعات مهم و حیاتی در هر سیستم کامپیوتر رم (RAM) است‌. این قطعه بر سرعت و عملکرد رایانه و لپ‌تاپ تأثیر می‌گذارد. وظیفه اصلی رم به‌عنوان حافظه موقت است که داده‌ها و اطلاعاتی را که CPU به طور فعال از آن‌ها استفاده می‌کند را ذخیره نماید. در واقع داده‌ها برای ذخیره دائم، ابتدا از رم می‌گذرند. عملکرد رم در لپ‌تاپ و کامپیوتر کاملاً یکسان است در اصل تفاوت این دو در طراحی، ارتقا و مصرف انرژی… خلاصه می‌گردد. در این مقاله مهم ترین تفاوت های رم لپ تاپ و PC را بیان می‌کنیم.

با تکاف مگ همراه باشید

اندازه

یکی از تفاوت‌های رم لپ‌تاپ و PC در شکل و اندازه آن‌ها است. معمولاً رم‌های لپ‌تاپ به نسبت دسکتاپ کوچک‌تر هستند. ماژول‌های حافظه DDR4 در دسکتاپ‌ها از 240 پین تشکیل شده‌اند. در حالی که ماژول‌های حافظه معمولی در لپ تاپ‌ها از 204 پین ساخته می‌شود. طول ماژول رم PC حدود 4.5 اینچ و طول ماژول رم لپ‌تاپ 3 اینچ است.

رم لپ تاپ و PC

سازگاری رم دسکتاپ و لپ تاپ

رم‌های PC با نام DIMM و رم‌های لپ‌تاپ SO-DIMM شناخته می‌شوند. در واقع هریک از این رم‌ها با نوع مادربرد خود سازگار هستند. رم‌های لپ‌تاپ و دسکتاپ به دلیل معماری و پیکربندی متفاوت با مادربرد یکدیگر سازگار نیستند.

قابلیت ارتقا

بسیاری از کاربران قابلیت ارتقای سیستم و یا رم را مهم می‌دانند. معمولاً ماژول‌های رم لپ‌تاپ روی مادربرد لحیم می‌شوند و قابلیت ارتقای آن وجود ندارد. هر چند در برخی نمونه‌ها این ویژگی به چشم می‌خورد؛ ولی اکثر سازندگان لپ‌تاپ به سمت حذف اسلات اضافی برای رم پیش می‌روند. رم دسکتاپ‌ها باقابلیت ارتقا در دسترس هستند.

تأخیر

تأخیر در رم را می‌توان این‌گونه توصیف کرد که مدت‌زمانی که رم به درخواست سی‌پی‌یو برای دسترسی به داده‌ها پاسخ می‌دهد را تأخیر رم در نظر می‌گیرند. هر چه تأخیر کمتر باشد، عملکرد بالاتری را در سیستم شاهد هستیم. درگذشته، رم‌های لپ‌تاپ در طراحی فیزیکی با محدودیت همراه بودن و این عامل تأخیر بیشتری را برای رم‌های لپ‌تاپ نسبت به رم‌های PC ایجاد می‌کرد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی این تفاوت تا میزان زیادی کاهش‌یافته است و رم‌های لپ‌تاپ با تأخیر بسیار پایین در دسترس هستند.

پهنای باند

پهنای باند رم به مقدار داده‌ای که در واحد زمان می‌تواند منتقل گردد، گفته می‌شود. پهنای باند بیشتر، انتقال داده‌ها را سریع‌تر انجام می‌دهد و سرعت انتقال اطلاعات را نیز بیشتر می‌کند. مادربردهایی که روی PC قرار دارند از دو یا چهار کانال پشتیبانی می‌نمایند. این در حالی است که لپ‌تاپ از دو کانال پشتیبانی می‌کند. در کل سیستم پی‌سی قادر است پهنای باند بیشتری را در قیاس با لپ‌تاپ فراهم نماید. این شرایط برای برنامه‌هایی که به حافظه وابسته هستند مهم و ضروری است.

ظرفیت

میزان داده‌ای که رم می‌تواند در خود ذخیره نماید به ظرفیت رم بستگی دارد. هر چقدر ظرفیت بالاتر باشد، عملکرد سیستم روان‌تر است. لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترها می‌توانند از ظرفیت رم 16 گیگابایت، 32 گیگابایت یا بیشتر پشتیبانی کنند ولی لپ‌تاپ‌های باریک با وجود محدودیت در اندازه از نظر حداکثر ظرفیت محدودیت دارند.

سرعت رم

سرعت رم را بر حسب مگاهرتز (MHz) اندازه می‌گیرند‌. فرکانس کاری به‌سرعت رم اشاره دارد. سرعت و فرکانس بالاتر، انتقال داده‌ها را سریع‌تر و عملکرد را بهبود می‌بخشند.

رم لپ تاپ و PC

فرکانس

رم‌های لپ‌تاپ و PC با سرعت و فرکانس‌های متعدد ارائه می‌گردند‌‌. فراموش نکنید که مادربرد سیستم باید قادر باشد از سرعت رم پشتیبانی کند تا رم از حداکثر توانایی خود بهره ببرد. لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترها با رم‌هایی با سرعت بالا در دسترس هستند.

خاصیت اورکلاک یکی دیگر از تفاوت‌های رم‌های لپ‌تاپ و PC است. اورکلاک به کاربران اجازه می‌دهد که سرعت رم را فراتر از حد استاندارد تنظیم کنند. این قابلیت در سیستم PC در دسترس است درحالی‌که رم‌های لپ‌تاپ‌ها از این ویژگی پشتیبانی نمی‌کنند.

مصرف انرژی

مصرف انرژی یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین رم لپ‌تاپ و PC است.

طراحی کم مصرف

رم‌ها در لپ‌تاپ‌ها  (SO-DIMM) به دلیل طراحی کوچک‌تر و باریک‌تر به‌گونه‌ای ساخته می‌شوند تا مصرف انرژی کمتری نسبت به رم‌های PC (DIMM) ارائه دهند. همچنین کاهش مصرف انرژی، عمر باتری را افزایش داده و گرمای کمتری تولید می‌کند‌.

ولتاژ

ولتاژ کارکرد رم‌های لپ‌تاپ پایین‌تر از رم‌های PC است. برای نمونه رم‌های DDR4 لپ‌تاپ معمولاً با ولتاژ 1.2 ولت کار می‌کنند، در حالی که رم‌های DDR4 PC معمولاً با ولتاژ 1.35 ولت کار می‌کنند.

رم لپ تاپ و PC

جمع بندی

مهم‌ ترین تفاوت‌ های رم لپ‌ تاپ و PC در اندازه، مصرف انرژی، اورکلاک و پهنای باند است‌. رم لپ‌تاپ به دلیل طراحی کوچک‌تر مصرف انرژی کمتری دارد و برای همین منظور ساخته می‌شود. رم‌های PC برای ارائه حداکثر عملکرد ارائه می‌گردند. پیشرفت تکنولوژی و فناوری روز به روز مرز بین تفاوت‌های این دو نوع رم را کاهش می‌دهد.

📅تاریخ آخرین بروزرسانی : 1404/02/01

author-avatar

درباره Elham Alibakhshi

نویسنده: الهام علی بخشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *