بررسی کنسول دستی OneXPlayer 2 pro ، دستگاه همه کاره
OneXPlayer 2 pro را میتوان یکی از پیشرفتهترین کنسولهای دستی بازی دانست که تلاش کرده است تا تجربهای نزدیک به یک کامپیوتر شخصی کامل ارائه دهد. با این حال، این دستگاه در برخی جنبهها بیش از حد بلندپروازانه عمل کرده است. در برخی موارد هم به بهبود بیشتری نیاز دارد که آن را به محصولی جذاب اما چالشبرانگیز برای کاربران تبدیل میکند. در این مقاله از تکاف مگ به بررسی کنسول دستی OneXPlayer 2 pro ؛ دستگاه همه کاره میپردازیم، با ما همراه باشید.
معرفی و طراحی کلی
کنسول OneXPlayer 2 pro بهعنوان یک دستگاه سهکاره معرفی شده است. شما اغلب آن را در حالت معمول دستیاش میبینید که ظاهری کاملا عادی و آشنا دارد؛ اما همین که یک کیبورد مغناطیسی را به زیر آن وصل کنید، همهچیز تغییر میکند. ناگهان از یک کنسول دستی به دستگاهی شبیه لپتاپهای سرفیس مایکروسافت تبدیل میشود. اگر هم بخواهید، میتوانید آن را به یک تبلت تمامصفحه تبدیل کنید که کاملا ساده و بینیاز از کیبورد است.
از نظر ظاهری، OneXPlayer 2 pro تغییر خاصی نسبت به نسخه قبلی خود ندارد. این دستگاه در دو رنگ سفید یا مشکی با جزئیات نارنجی عرضه میشود. بهطور کلی، این کنسول دستی گیمینگ، دستگاهی محکم و کارآمد است، هرچند بدنه آن عمدتا از پلاستیک ساخته شده است.
کنترلرهای جداشونده و عملکرد
بهدلیل طراحی چندمنظورهاش، اولین چیزی که هنگام بیرونآوردن OneXPlayer 2 pro از جعبه متوجه میشوید، این است که کنترلرها از قبل به آن متصل نیستند. بله، این هم مثل Legion Go و پیش از آن Switch، کنسولی دستی با کنترلرهای جداشونده است. اما این کنترلرهای جداشونده بیشتر شبیه به «دستههای ساده» هستند؛ چون داخلشان خبری از باتری یا قابلیت اتصال بیسیم نیست. برای تبدیل آنها به یک کنترلر بیسیم واقعی، به یک وسیله جانبی به نام «کنکتور کنترلر» نیاز دارید که بتوانید این دستهها را روی آن نصب کنید.
بااینحال، اتصال این کنترلرها به دستگاه، کمی لق و ناپایدار است و این موضوع حتی در مدل Pro هم برطرف نشده است. بهطور کلی، جابهجایی کنترلرها نسبت به Lenovo Legion Go راحتتر است؛ اما عدم استحکام کافی هنگام اتصال، تجربه استفاده در حالت دستی را کمی تحت تاثیر قرار میدهد.
این کنسول دستی با صفحهنمایش بزرگ 8.4 اینچی و وضوح جذاب 2.5K (2560×1600 پیکسل) طراحی شده است تا تجربه بصری فوقالعادهای ارائه دهد. از نظر سختافزاری، قابلیت پشتیبانی تا 64 گیگابایت رم پرسرعت LPDDR5X-7500 دارد، چیزی که کمتر در دستگاههای مشابه دیده میشود و به عملکرد روانتر در بازیها و اپلیکیشنها کمک میکند. همچنین، حافظه ذخیرهسازی این دستگاه میتواند تا 4 ترابایت از نوع PCIe Gen4x4 افزایش پیدا کند که حتی برای کاربرانی با نیازهای گسترده و حرفهای هم کافی است.
کارایی و امکانات جانبی
این کنسول از نظر اتصال بیسیم عملکرد خوبی دارد و شبکههای WiFi در فرکانسهای 5 و 6 گیگاهرتزی را بهخوبی پشتیبانی میکند. علاوهبر این، کارتخوان microSD این دستگاه هم با سرعت بالایی کار میکند و در تست آن، نرخ انتقال داده به 251 مگابایت بر ثانیه رسیده که در نوع خود کمنظیر است.
یکی دیگر از نقاط قوت این دستگاه، پشتیبانی از قلم هوشمند است. اگر اهل طراحی یا نوتبرداری هستید، پشتیبانی از قلم هوشمند هم میتواند برای شما یک امتیاز بزرگ باشد. ترکیبی از عملکرد بالا، طراحی چندکاره و امکانات جذاب باعث شده است این کنسول چیزی فراتر از یک دستگاه بازی باشد.
نقاط ضعف و جمعبندی
چیزی که بلافاصله بعد از کنترلرها توجهتان را جلب میکند، ضخامت زیاد این دستگاه است. البته وقتی کنترلرها را وصل میکنید، طراحی منطقیتری پیدا میکند. بااینحال، اگر آن را با Steam Deck یا حتی Ayaneo Kun مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که بدنه اصلی دستگاه بهطور محسوسی بزرگتر و سنگینتر است؛ چیزی که از نظر زیباییشناسی خیلی جذاب نیست.
در مجموع، OneXPlayer 2 pro دستگاهی با عملکرد بالا، طراحی چندکاره و امکانات جذاب است؛ اما برخی مشکلات طراحی و قیمت نسبتا بالا ممکن است برای همه کاربران مناسب و جذاب نباشد. اگر انعطافپذیری و قدرت سختافزاری برای شما اولویت دارند، این کنسول میتواند انتخاب مناسبی باشد.