سنگین ترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی
صفحه اصلی وبلاگ گیم مگ تکاف ترفندها + آموزش سنگین ترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

سنگین ترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

طرح اولیه در پروژه‌های مختلف می‌تواند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. یک فضای سه‌بعدی برای تجسم ایده‌های طراح، پیچیدگی و جزئیات را به‌خوبی به مخاطبان و کارفرما منتقل می‌کند. امروزه برای ایجاد جلوه بصری از طرح ابتدایی، از ابزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی برای القای بهتر ایده و خلاقیت بهره می‌گیرند. نرم‌افزارهای طراحی سه‌بعدی در جهت، معماری، صنعت، دکوراسیون و سینما… استفاده می‌شوند. این روش جدید برای درک بهتر ایده‌ها مؤثر است. در این مقاله سنگین‌ترین نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی را معرفی می‌کنیم در ادامه با تکاف همراه باشید.

  • Autodesk 3ds Max
  • Autodesk Maya
  • Blender
  • Cinema 4D
  • Zbrush
  • Rvite

عواملی که باعث سنگین شدن نرم افزارهای سه بعدی می شوند؟

جزئیات بالا: در طراحی مدل‌های سه‌بعدی، جزئیات زیادی با رزولوشن بالا وجود دارد. این عامل باعث افزایش حجم داده ها و پردازش سنگین می‌گردد.

رندرینگ باکیفیت: انجام رندرینگ تصاویر به منابع گرافیکی زیادی نیاز دارد. نرم‌افزارهای رندرینگ برای اجرای به سخت‌افزارهای قوی نیاز دارند.

پیچیدگی الگوریتم: نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی برای پردازش تصاویر و شبیه‌سازی فیزیکی از سخت‌افزارهایی باقدرت پردازش بالا کمک می‌گیرند.

سیمولیشن: شبیه‌سازی فیزیکی پیچیدگی‌های گسترده‌ای را شامل می‌شود که انجام آن بار محاسباتی سنگینی را به سیستم تحمیل می‌کند.

سنگین ترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

نرم افزار تری دی مکس Autodesk 3ds Max

3ds Max یکی از قدرتمندترین و محبوب‌ترین نرم‌افزار طراحی مدل‌سازی سه‌بعدی است. این نرم‌افزار در صنعت سینما علی‌الخصوص در انیمیشن، بازی، جلوه‌های سینما و همچنین معماری کاربرد دارد. تری دی مکس می‌تواند با ایجاد جزئیات دقیق در معرفی پروژه‌ها معماری، نقش مهمی را ایفا کند.

 موتورهای مختلف رندر این نرم‌افزار، مدل‌های سه‌بعدی را به رندرهای رئال تبدیل می‌کنند. قابلیت‌های دیگری نظیر، نورپردازی پیشرفته، ابزار انیمیت و رندینگ در تری دی مکس موجب شده است که به سخت‌افزارهای قدرتمند با پردازش بالا نیاز داشته باشد.

سنگین ترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

نرم‌افزار مایا  Autodesk Maya

یکی دیگر از نرم‌افزارهای کمپانی Autodesk، مایا است. نرم‌افزار مایا در زمینه انیمیشن کاربرد فراوانی دارد. علاوه بر این در صنعت خودرو نیز استفاده می‌شود. طراحی‌هایی که نیازمند جزئیات دقیق و کاملی هستند به‌راحتی با مایا اجرا می‌گردند. یکی از قابلیت‌های این نرم‌افزار، نصب پلاگین‌های نرم افزارهای دیگر بر روی آن است. مایا، برای انیمیشن و سایر برنامه‌ها، خروجی متفاوتی دارد. اجرای قابلیت‌های انیمیت کاراکتر، شبیه‌سازی دینامیکی و جلوه‌های ویژه در نرم‌افزار مایا، پیچیدگی زیادی دارند و نیازمند سیستم با RAM  بالا و گرافیک قوی است.

سنگین ترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

نرم افزار بلندر Blender

امکان مدل‌سازی انیمیشن با کمک اشکال هندسی در بلندر وجود دارد. این قابلیت در طراحی جواهرات، انیمیشن، معماری… کاربردی است. این نرم‌افزار به‌صورت منبع‌باز و رایگان در سیستم‌عامل ویندوز، مک و لینوکس در دسترس کاربران قرار دارد. پلاگین‌های متنوع بلندر کار با آن را راحت کرده است. بلندر ویژگی‌های دیگری همچون اسکریپت‌نویسی و رندرینگ را در خود جا داده است. این برنامه به‌تنهایی حجم زیادی ندارد؛ ولی نصب افزونه‌های مختلف در راستای بهبود عملکرد بلندر به حجم و منابع بیشتری از سیستم را نیازمند است.

نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

نرم افزار سینما فوردی Cinema 4D

این نرم‌افزار توسط شرکت آلمانی Maxon عرضه گردید. تصاویر مدل‌سازی انیمیشن و رندرینگ با سینما فوردی قابل‌اجرا است. شما می‌توانید طبق منوهای برنامه، محیطی سفارشی، در اجرای پروژه داشته باشید.

 در این نرم‌افزار، چندین ویرایش در یک صحنه را می‌توان در یک فایل ذخیره کرد. کار با سینما فوردی راحت و آسان است. این نرم‌افزار طراحی سه‌بعدی، بیشتر در موشن‌گرافیک و تبلیغات استفاده می‌گردد. Cinema 4D با ارائه انیمیشن‌هایی با رندرینگ بالا، به سیستم‌های سخت‌افزاری قدرتمند نیاز دارد.

نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

نرم افزار زیبارش Zbrush

زیبارش یک نرم‌افزار حرفه‌ای و قدرتمند است که در صنعت مجسمه‌سازی به کار گرفته می‌شود .طراحی جزئیات دقیق مانند مو و حالات چهره در این نرم‌افزار امکان‌پذیر است.  نرم‌افزار زیبارش علاوه بر مجسمه‌سازی در طراحی کاراکتر سه‌بعدی و انیمیشن شناخته می‌شود.

ترکیب تکنولوژی نقاشی، مدل‌سازی دو و سه‌بعدی و متریال دهی، نرم‌افزار زیبارش را به یک ابزار کاربردی و قدرتمند برای هنرمندان و انیمیشن‌سازان مبدل نموده است. بعد از طراحی با کمک براش های مخصوص، می‌توانید از طرح نهایی یک رندر بگیرید.

مدل‌سازی سه‌بعدی در Zbrush، نزدیک به فرآیند کنده‌کاری دیجیتال  (Sculpting) است و انجام آن به پردازش‌های سنگین و سخت‌افزار قوی نیازمند است.

نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی

نرم افزار رویت Rvite

 Rvite یک نرم‌افزار طراحی سه‌بعدی در صنعت ساختمان‌سازی و عمران است. در این نرم‌افزار علاوه بر اجرای طرح‌های دو و سه‌بعدی می‌توان نما و ترسیم و تهیه نقشه ساختمان را ایجاد نمود. برای داشتن رئال از مدل خود با کمک پلاگین اینسکیپ و وی ری و نرم‌افزار لومیون این فرآیند صورت می‌گیرد. یکی دیگر از مزیت‌های این نرم‌افزار، مدیریت ارتباطات است که برای افراد یک تیم شرایط اشتراک‌گذاری و کار بر روی فایل را فراهم می‌کند.

جمع بندی

برای یک طراحی حرفه‌ای، نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی زیادی وجود دارند. انجام جزئیات دقیق و پیچیده در این نرم‌افزارها به سیستم و سخت‌افزارهایی قدرتمند نیاز دارد که عملیات پردازش و محاسبات را به‌خوبی انجام دهند. انتخاب یک نرم‌افزار مناسب و ارتقای سخت‌افزار به کاربران در بهبود پروژه‌ها، کمک شایانی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *