آشنایی با سوکت های مختلف پردازنده های اینتل
صفحه اصلی وبلاگ گیم مگ تکاف سخت افزار آشنایی با سوکت های مختلف پردازنده های اینتل

آشنایی با سوکت های مختلف پردازنده های اینتل

سوکت‌ها را می‌توان پلی در نظر گرفت که بین مادربرد و پردازنده قرار می‌گیرند و اتصال لازم را ایجاد می‌نمایند. در حال حاضر سه نوع سوکت کلی در بازار عرضه می‌شود که شامل LGA(معمولاً شرکت اینتل، این نوع پردازنده را ارائه می‌دهد.) PGA(کمپانی AMD غالبا آن را تولید می‌کند.) و در آخر سوکت‌های مخصوص موبایل و لپ‌تاپ با نام BGA قرار دارند. برای انتخاب نوع پردازنده باید به نوع مادربرد و سوکت‌ها توجه کنید تا با یکدیگر همخوانی داشته باشند. در این مقاله قصد داریم به آشنایی با سوکت‌های مختلف پردازنده‌های اینتل بپردازیم.

با تکاف مگ همراه باشید

آشنایی با سوکت های مختلف پردازنده های اینتل

سوکت پردازنده چیست؟

سوکت پردازنده در واقع بخشی از مادربرد است که برای اتصال امن و پایدار بین پردازنده و مادربرد به وجود آمده است. سوکت و پردازنده به شکل چهارگوش هستند و بر روی سوکت از علائمی همچون مثلث استفاده می‌گردد تا فرآیند نصب و جاگذاری به‌درستی انجام گیرد.

مواد تشکیل‌دهنده سوکت در برابر گرمای حاصل از پردازنده مقاوم هستند تا به‌راحتی در برابر حرارت تغییر شکل ندهند.

انواع سوکت در پردازنده اینتل

کمپانی اینتل از پیشتازان تولید سوکت و پردازنده‌های مطرح در دنیای فناوری است. به این نکته توجه کنید که هر نوع پردازنده‌ای با سوکت مخصوص خود فیکس می‌شود؛ بنابراین قبل از خریداری این قطعات درباره پردازنده، سوکت و مادربرد موردنظر خود بادقت تحقیق کنید. در ادامه ده مدل از سوکت پردازنده اینتل را معرفی می‌کنیم.

 

  1. LGA 775
  2. LGA 1156
  3. LGA 1366
  4. LGA 1155
  5. LGA 2011
  6. Intel 1150
  7. LGA1151
  8. LGA1200
  9. LGA1700
  10. LGA2066

۱ ـ سوکت LGA 775

این نوع سوکت در سال ۲۰۰۴ معرفی شد و اولین سوکت ۷۷۵ پینی شرکت اینتل به‌حساب می‌آید. LGA 775 برای پردازنده‌های Pentium 4، Pentium D، Core 2 Duo و برخی از Xeonها ارائه شد. این نوع سوکت برای کاربردهای شرکتی و خانگی آن زمان طراحی شده بود.

۲ ـ سوکت LGA 1156

شرکت اینتل این سوکت را در سال ۲۰۰۹ روانه بازار کرد و به‌عنوان سوکت H1 شناخته می‌شود. پردازنده‌های مناسب برای سوکت LGA 1156، Core i3، i5 و i7 است.

۳ ـ سوکت LGA 1366

این نوع سوکت در سال ۲۰۰۸  با ۱۳۶۶ پین عرضه شد. سوکت LGA 1366 با نام سوکت B در بین کاربران شناخته می‌شود. این نوع سوکت اینتل برای پردازنده‌های Core i7 و Xeon طراحی شد.

۴ ـ سوکت LGA 1155

اینتل سوکت LGA 1155 را با فرمت LGA ارائه کرد. این نوع سوکت در سال ۲۰۱۱ برای پردازنده‌های نسل دوم و سوم Sandy Bridge و Ivy Bridge عرضه گردید.

۵ ـ سوکت LGA 2011

این نوع سوکت که با نام سوکت R نیز شناخته می‌شود برای سرورها و کارهای حرفه‌ای طراحی شده است و با پردازنده‌های سری Xeon و Core i7 همخوانی دارد.

۶ ـ سوکت intel 1150

 intel 1150 یا (Socket H3) برای پردازنده نسل چهارم و پنجم اینتل Haswell و Broadwell  در سال ۲۰۱۳ طراحی شده بود. در این نوع سوکت به نسبت سری‌های قبل می‌توان شاهد بهبود مصرف انرژی و عملکرد بود.

آشنایی با سوکت های مختلف پردازنده های اینتل

۷ ـ سوکت LGA1151

اینتل در سال ۲۰۱۵، سوکت LGA1151 را معرفی کرد. این نوع سوکت با مادربرد های مناسبی از شرکت اینتل روانه بازار شد. پردازنده‌های نسل ششم تا نهم شامل Skylake، Kaby lake، Coffee Lake، Coffee Lake Refresh با این نوع سوکت کاملاً فیکس می‌شوند.

آشنایی با سوکت های مختلف پردازنده های اینتل

۸ ـ سوکت LGA1200

سوکت LGA1200 پین‌های بیشتری به نسبت سایر سوکت‌های قبل از خود دارد. باتوجه‌به این موضوع می‌توان پردازنده‌های قوی‌تری را بر روی مادربرد آن نصب کرد. این سوکت در سال ۲۰۲۰ معرفی شد. با کمک این نوع سوکت می‌توان پردازنده‌های نسل دهم (Comet Lake) و یازدهم (Rocket Lake) را بر روی مادربرد اجرا نمود.

۹ ـ سوکت LGA1700

تعداد پین در این سری از سوکت اینتل به ۱۷۰۰ افزایش‌یافته است و با پردازنده‌های نسل دوازدهم و سیزدهم Alder Lake و Raptor Lake هماهنگی دارد. برای کمپانی اینتل، سوکت LGA1700 یکی از پرفروش‌ترین‌ها در نوع خود به شمار می‌آید.

۱۰ ـ سوکت LGA2066

جدیدترین نوع سوکت شرکت کمپانی اینتل سوکت LGA2066 است که در سال ۲۰۲۱ عرضه شد. این نوع سوکت برای پردازش‌های چندگانه کارایی بالایی دارد. البته مادربردهای مناسب این نوع سوکت و پردازنده از قیمت بالایی برخوردار هستند. سوکت LGA2066 برای پردازنده‌های نسل دوازدهم Alder Lake مناسب است.

جمع بندی

در زمان تهیه مادربرد و پردازنده به نوع سوکت توجه کنید. کمپانی اینتل، طی سالیان زیاد، انواع مدل‌های سوکت را همگام با  تغییر و ارتقای  فناوری پردازنده ارائه کرده است. برای تولید سوکت‌های جدید هر بار تعداد پین‌ها برای بهبود سیستم افزایش می‌یابد. در این مقاله به‌طورکلی به آشنایی با سوکت‌های مختلف پردازنده‌های اینتل پرداختیم.

📅تاریخ آخرین بروزرسانی : 1403/10/12

author-avatar

درباره Elham Alibakhshi

نویسنده: الهام علی بخشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *