سنگین ترین نرم افزار های مهندسی
اگر محصل رشته مهندسی هستید، یکی از گستردهترین بخشهای عملیات و آموزش شما در خصوص نرم افزار های مهندسی خواهد بود. نرم افزارهای مهندسی در قالب مهندسی عمران، مهندسی مکانیکی، برنامه نویسی، معماری و بسیاری موارد دیگر ارائه میشوند. درواقع این نرم افزارها همانند آچار دست مکانیکان است و استفاده از آنها برای این دسته از افراد لازم و حتی ضروریست. امروز میخواهیم شما را با سنگین ترین نرم افزار های مهندسی آشنا کنیم. برنامههایی که در این مقاله از آنها نام برده شده همگی از بهترین و کارآمدترینها هستند.
با تکاف مگ همراه شوید
نرم افزارهای رشته عمران و معماری
در این بخش سنگین ترین نرم افزار های مهندسی معماری را معرفی خواهیم کرد.
نرم افزار SketchUp به یادگیری سریع و نسبتا آسانش معروف است. با توجه به اینکه این نرم افزار برای مهندسان معماری شکل گرفته، پس طبیعتا حجم بالا و سنگین آن کاملا طبیعیست. ابزارهای متنوع و کاربردی این برنامه سبب شده یه یکی از پربازدهترین نرم افزار های مهندسی تبدیل شود. از این نرم افزار به دو صورت میتوان استفاده کرد. یکی برای رندرینگ معماری و دیگری برای طراحی سه بعدی ربات ها، مجسمه ها و اشیا.
یکی از ابزارهای جالب توجه SketchUp، انبار سه بعدی آن است. با استفاده از این ابزار میتوانید به مجموعهای عظیم از مدلهای سه بعدی مانند مبلمان، درخت، ساختمانها و بسیاری موارد دیگر دسترسی داشته باشید. با استفاده از این ابزارها به کارتان سرعت ببخشید و پروژههای خود را زودتر به اتمام برسانید.
2- REVIT
نرم افزار REVIT به عنوان یکی از سنگین ترین نرم افزار های مهندسی و البته کاربردیترین شناخته میشود. این برنامه توسط مهندسین برای مدل سازی اطلاعات ساختمان به کار برده میشود. اگر مهندس عمران یا معماری باشید، بیشک به این ابزار نیاز پیدا خواهید کرد. در این برنامه به پایگاه دادهای از مدلهای ساختمانی و ابزارهای نقشه کشی دسترسی دارید تا بتوانید طراحی مدل خود را انجام دهید.
یکی از نقاط قوت این نرم افزار، قابلیت به اشتراک گذاشتن پروژه به صورت آنلاین است. شما در این برنامه دستتان کاملا باز است و میتوانید پلاگینهای متعددی را روی آن نصب کنید و حتی توسعه دهید. REVIT همانند یک کاغذ خالی میماند که منتظر شماست تا نقش و نگار خود را روی آن پیاده سازی کنید.
3- AutoCAD
نام نرم افزار AutoCAD را همگی ما شنیدهایم. این برنامه برای مهندسان رشتههای نقشه کشی و عمران کاربرد دارد. AutoCAD به عنوان یکی از سنگین ترین نرم افزار های مهندسی شناخته میشود. قدمت آن به 30 سال میرسد و پیچیده بودن از ویژگیهای اصلی آن است. این برنامه آنقدر ویژگی و ابزار در اختیارتان قرار میدهد که حتی برای طراحی یک شهر هم میتواند کافی باشد. این برنامه اطلاعات متعددی را در اختیارتان قرار میدهد تا بتوانید اندازه واقعی محصولتان را پیاده سازی کنید.
AutoCAD به شما اجازه میدهد تا محصول خود را به صورت سه بعدی طراحی کنید و از تمامی زوایا آن را بررسی فرمایید.
نرم افزارهای مهندسی برای طراحی و مدل سازی
نگاهی به سنگین ترین نرم افزار های مهندسی برای طراحی و مدل سازی داشته باشیم.
4- Catia
با استفاده از نرم افزار Catia، مهندسان قابلیت مدل سازی محصولاتشان را پیدا میکنند. با توجه به این برنامه که در لیست “نرم افزار های مهندسی” قرار گرفته، طبیعتا ابزار و کاربردهای آن هم فراوان است. از Catia در رشتههای هوافضا، خودروسازی، معماری، عمران، نفت و … استفاده میشود. این برنامه تقریبا برای تمامی رشتههایی که با مدل سازی در ارتباط هستند، مناسب است.
5- SOLIDWORKS
سالیدورک یکی از پیشرفتهترین نرم افزار های مهندسی برای طراحی محصول است. این ابزار برای طراحی مفهومی است و به مهندسان کمک میکند تا در کمترین زمان ممکن طراحی خود را انجام دهند. با استفاده از SOLIDWORKS میتوانید تمامی ایدههای خود را به صورت دیجیتالی درآورید. سپس تمامی مفاهیم را به شکل سه بعدی پیاده سازی کرده و در آخرین مرحله، به مدل سازی آن بپردازید. در نتیجه قبل از اینکه اقدام به طراحی در دنیای واقعی کنید، شما یک نمونه واقعی را پشت مانیتور خود خواهید داشت.
از این ابزار در رشتههای مهندسی مکانیک، صنایع، نقشه کشی صنعتی، خودروسازی و … استفاده میشود. آموزش SOLIDWORKS بسیار پیچیده است و باید مدت زمانی زیادی صرف یاد گرفتن آن کنید. اما در نهایت ارزشش را خواهد داشت. چون این برنامه یکی از بهترین افزار های مهندسی است.
جمع بندی
شاید با خود فکر کنید اصلا چه نیازی به این همه نرم افزار است. در واقع هرکدام از این نرم افزارها نقاط قوت و ضعف مختص به خود را دارند که تنها افراد بسیار حرفهای تفاوت آنها را متوجه میشوند. ممکن است در یک مرحله SOLIDWORKS به کمک شما بیاید و در مرحله بعد برای تکمیل محصول خود نیاز به AutoCAD پیدا کنید. در واقع تمامی نرم افزار های مهندسی دست به دست هم میدهند تا ضعفهای یکدیگر را بپوشانند و بهترین بازدهی را برای به عمل آورند.
پس اگر یک مهندس نوپا هستید، به جای اینکه لیستی از آموزشهای سنگین ترین نرم افزار های مهندسی را برای خود بچینید، به دنبال یادگیری آن چیزی باشید که به آن نیاز دارید. به جای یاد گرفتن سطحی چندین چیز به دنبال آموزش عمقی یکی از نرم افزارها باشید؛ همانی که با نیازهای شما مطابقت دارد.