روش های افزایش سرعت رم کامپیوتر
امروزه کامپیوترها به یکی از اجزای مهم و جدانشدنی در امور کاری و یا شخصی ما مبدل شدهاند. هنگام کار با سیستم کندی عملکرد بازشدن برنامهها و یا هنگ کردن سیستم میتواند امری آزاردهنده باشد. رم کامپیوتر مسئول حافظه تصادفی است که میزان ظرفیت آن بر سرعت سیستم تأثیر دارد؛ بنابراین با افزایش فضای داده در رم، افزایش سرعت رم کامپیوتر را در زمان پردازش شاهد هستیم. فراموش نکنید که سرعت و ظرفیت کلی رم محدودیت دارد که البته با روشهای مناسب میتوان حداکثر بهرهوری از این قطعه را داشت. در این مقاله روش های افزایش سرعت رم کامپیوتر را بیان میکنیم.
با تکاف مگ همراه باشید
آشنایی با روش های افزایش سرعت رم کامپیوتر
Ram جز قطعاتی است که عملکرد آن بر نحوه تعامل کاربر با کامپیوتر تأثیر بسزایی دارد. برای نمونه هنگامی که تبهای زیادی را باز کنید و کامپیوتر هنگ کند و یا برنامهها با سرعت پایین باز شوند، تمامی این موارد بهسرعت رم کامپیوتر برمیگردد. در ادامه با روشهای افزایش سرعت رم بیشتر آشنا میشویم.
ری استارت کردن کامپیوتر
یک راه ساده و بیدردسر برای افزایش سرعت رم، خاموشکردن و ری استارت کردن سیستم است. در این حالت برنامههای باز کامپیوتر بسته و فایلهایی که در هارددیسک یا فلش ذخیره نشدند، پاک میشوند. (اگر به هریک از این فایلها نیاز دارید قبل از ری استارت آنها را به هارددیسک و یا فلش منتقل کنید.)
این روش با پاک کردن حافظه موقت، سرعت اجرای برنامهها را بیشتر مینماید.
روش Task Manager ویندوز
برخی از برنامهها به نسبت سایرین استفاده بیشتری از رم دارند. شناسایی این برنامهها در مدیریت استفاده آنها از رم به ما کمک میکند.
- برای اطلاع دقیق از این برنامهها میتوان روی نوار سرچ Type here to search، Task Manager را تایپ کنید.
- استفاده همزمان از سه کلید میانبر Ctrl+ Shift + Esc تسک منیجر را باز میکند.
- سپس در نوار Task Manager تب Procsses را انتخاب نمایید و برنامههایی که ظرفیت بیشتری از رم استفاده میکنند را مشاهده کنید.
مرورگر کروم جز مواردی است که باز بودن تبهای زیاد آن عامل کندی سیستم است. در این شرایط تبهای اضافی و یا پینهای غیرضروری را به طور کامل ببندید.
به روزرسانی مداوم برنامه ها
برنامههای کامپیوتر را در راستای بهینهسازی و ارتقا بهروزرسانی کنید. این آپدیتها به کاهش استفاده از رم و افزایش سرعت کامپیوتر کمک میکند.
بستن مرورگر کروم
یکی از برنامههای پر مصرف در اکثر سیستمها، کروم است. مقدار مصرف رم گوگل کروم بهقدری زیاد است که با بستن تبهای بدون استفاده میتوانید سرعت رم را افزایش دهید.
توجه به میزان استفاده برنامه ها از رم کامپیوتر
در هنگام کار با برنامههای سنگین همانند فتوشاپ، سعی کنید که برنامههای دیگر را ببندید. برای این منظور در گوشه سمت راست و پایین صفحه روی فلش مموری بزنید و تمامی برنامههای پسزمینه غیرضروری را Close کنید. همچنین بهتر است از برنامههایی که سبکتر هستند در سیستم خود بهره ببرید.
حذف یا غیر فعال کردن برنامههای غیرضروری
روش Task Manager اطلاعات برنامههای پرمصرف را در اختیار شما قرار میدهد. برنامههای غیرضروری که ظرفیت زیادی از رم را درگیر میکنند را حذف و یا غیرفعال کنید. برخی از برنامهها با این که از آنها استفاده نمیکنیم در پسزمینه اجرا میشوند و سرعت رم را کاهش میدهند. برای حذف میتوان از مسیر Settings > Apps > Apps & Features اقدام نمود و سپس گزینه Uninstall را برای برنامه مورد نظر اعمال کرد.
اگر قصد حذف برنامه را ندارید و میخواهید اجرای آن محدود گردد میتوان به تنظیمات برنامه وارد شد و اجرای برنامه را در زمان بوت شدن کامپیوتر محدود نمود.
افزایش حافظه مجازی
کندی سرعت رم ممکن است متأثر از کمبودن حافظه مجازی یا همان Virtual Memory باشد.
- افزایش حافظه مجازی با دنبالکردن مسیر Settings > System > About میسر میشود.
- سپس روی Advanced system settings کلیک کنید.
- روی گزینه Performance بزنید.
- در قسمت Virtual memory روی گزینه Change کلیک نمایید.
- فایلهای paging مرتبط با درایوها را بررسی کنید. در صورت پر بودن حافظه مجازی، اندازه paging را در راستای افزایش حافظه بیشتر کنید.
اضافه کردن رم به سیستم
اگر باوجود انجام روشهای بالا، سرعت رم تغییری نکرد میتوان با افزودن رم اضافی به لپتاپ و یا کامپیوتر سیستم را ارتقا داد. این روش مسلماً هزینهبر است؛ اما مطمئناً با اضافهکردن رم جدید، عملکرد و سرعت سیستم به حد استاندارد میرسد. قبل از خرید رم جدید از قابلیت پشتیبانی سیستم از رم پشتیبان اطمینان حاصل کنید.
جمع بندی
بهینهسازی سرعت رم با انجام روشهای ذکر شده در این مقاله میسر میگردد. فراموش نکنید اگر افراد بیش از ظرفیت سیستم از آن استفاده نمایند مطمئناً روشهای فوق کارساز نخواهد بود و باید به فکر ارتقای کلی سختافزار سیستم خود باشند.
📅 تاریخ انتشار مقاله: 1404/02/09