ریویو بمب کردن بازی
صفحه اصلی وبلاگ گیم مگ تکاف ترفندها + آموزش هر آنچه از ریویو بمب کردن بازی ها باید بدانید

هر آنچه از ریویو بمب کردن بازی ها باید بدانید

ریویو بمب کردن (Review Bomb) بازی‌های ویدئویی یک تعریف از نقد بازی توسط کاربران است که اولین‌بار در سال ۲۰۰۸  در “Spore” و درباره بازی ویدئویی Ars Technica به راه افتاد و از آن زمان بین جامعه بازیکنان رایج شد. در زبان فارسی می‌توان این پدیده چالش‌برانگیز را «بمباران نقد‌ها» تعریف کرد. برای شما هم زیاد پیش‌آمده است که قبل از خرید یک محصول، نظرات دیگران را درباره آن جویا شوید. در دنیای آنلاین امروزی بسیاری از نظرات در فضای وب و یا پلتفرم‌های مختلف در جریان است. دنیای گیم نیز این قاعده مستثنی نیست و ممکن است بازی‌ها، انتقادات زیادی را به‌صورت جمعی و پیوسته از سمت کاربران دریافت کنند که به آن ریویو بمب کردن بازی گفته می‌شود. در این مقاله هر آنچه از ریویو بمب کردن بازی‌ها باید بدانید را شرح می‌دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با این پدیده دو لبه بیشتر آشنا شوید.

با تکاف مگ همراه باشید.

ریویو بمب کردن بازی

ریویو بمب کردن، پدیده ای چالش برانگیز برای استودیوهای بازی

ریویو بمب کردن، چیزی فراتر از یک نقد ساده است؛ بلکه در آن جمعی از افراد به‌صورت هماهنگ یا غیرهماهنگ، تعداد زیادی نقد منفی علیه بازی در پلتفرم‌های مختلف ثبت می‌کنند. نظرات معمولی بر اساس تجربه شخصی افراد درباره بازی بیان می‌گردد این در حالی است که ریویو بمب کردن به‌مانند سیل عظیمی از نقد‌های منفی به جریان می‌افتد.

این نقدها به‌صورت گسترده بر امتیاز کلی بازی تأثیر منفی می‌گذارند. شاید بتوان از طرفی ریویو بمب کردن را ابزاری قدرتمند در دست کاربران در نظر گرفت که به دلایل مختلفی شکل می‌گیرد. گاهی این نقدها پیرو وجود یک باگ و یا چند باگ در بازی بیان می‌شوند که در صورت رفع آن‌ها شاهد پیشرفت بازی خواهیم بود.

ریویو بمب کردن بازی ممکن است یقه هر بازی را بگیرد. به‌طورکلی ما شاهد این پدیده در بازی جدید The Last of Us Part II نیز بودیم، دلیل انتقادات این بازی به دلیل لورفتن داستان بازی بود.

ریویو بمب کردن بازی

دلایل و انگیزه های ریویو کردن

دلایل مختلفی باعث بروز همچنین پدیده‌ای می‌گردد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

نارضایتی از کیفیت بازی

یک بازی ممکن است بعد از انتشار دارای گرافیک ضعیف، باگ، گیم‌پلی و داستان ناامیدکننده… باشد. وجود تمامی این عوامل ممکن است بازیکنان را به سمت حجمی از انتقادات منفی سوق دهد.

اعتراض به سیاست های کلی شرکت سازنده

در شرایطی که گیمرها از سیاست‌های ناشر بازی و استودیو بازی دل‌خوشی نداشته باشند، احتمال بروز ریویو بمب کردن به وجود می‌آید. این سیاست‌ها شامل، قیمت‌گذاری ناعادلانه، سیستم پرداخت درون برنامه‌ای نامناسب و DLC گران‌قیمت است.

مسائل سیاسی و اجتماعی

زمانی که محتوای بازی از دیدگاه‌های خاصی مانند مسائل نژادپرستانه حمایت می‌کند، واکنش بازیکنان را برمی‌انگیزد. گاهی مسائل سیاسی و اجتماعی منجر به بروز ریویو بمب کردن بازی می‌گردد.

پیروی از جریانات گروهی

برخی افراد بدون داشتن تجربه مستقیم از بازی، و دنباله‌رو جریان گروهی، اقدام به انتشار نقدهای منفی می‌کنند.

رقابت بین طرفدارن بازی‌ها

در مواردی نادر گروهی که طرف‌داران بازی دیگری هستند، سعی در تخریب شهرت و محبوبیت بازی می‌گیرند. این اقدام کاملاً غیرمنصفانه است.

ریویو بمب کردن بازی

تأثیر ریویو کردن بازی ها بر صنعت گیم

یکی از تأثیرات مخرب ریویو بمب کردن، لطمه به اعتبار یک بازی است. با کاهش اعتبار یک محصول مسلماً افراد زیادی از خرید بازی منصرف می‌شوند و استودیو سازنده متحمل ضرر و زیان می‌شود. ممکن است که  تیم سازندگان در برخورد با حجم انبوهی از انتقادات، روحیه و انگیزه ساخت بازی‌های جدید را از دست بدهند. اگر ریویو بمب کردن به طور مکرر اتفاق بیفتد، بازیکنان اعتماد خود را نسبت به نظرات دیگران از دست می‌دهند و احتمالاً نقدهای سازنده نیز زیر این بستر بی‌اعتماد مدفون می‌شوند.

چگونه باید با ریویو بمب کردن مقابله کرد؟

سازندگان و کمپانی‌های ساخت بازی تا حدودی می‌توانند از ریویو بمب کردن جلوگیری کنند و یا از اثرات منفی آن بکاهند.

راه حل های مقابله با ریویو بمب کردن

واکنش مناسب به نقدها: توسعه‌دهندگان باید به‌طورجدی به نظرات کاربران توجه کنند و اگر نقد کاربران درست و به جا است با برطرف‌کردن مشکل، بازی را ارتقا دهند. این امر از ادامه‌دار شدن ریویو بمب کردن بازی توسط بازیکنان جلوگیری می‌نماید.

شفافیت کامل با جامعه بازیکنان: کمپانی‌های ارائه بازی بهتر است که با بازیکنان ارتباط مؤثری داشته باشند و درباره تصمیمات خود با آن‌ها صادق باشند تا از وقوع ریویو بمب کردن بازی جلوگیری شود.

ارائه بازی باکیفیت و با هزینه منصفانه: بیشتر نقد‌های بازیکنان در راستای مشکلات بازی؛ مانند باگ، گیم‌پلی تکراری و خسته‌کننده، گرافیک، هزینه‌های پرداخت درون برنامه‌ای و قیمت عرضه بازی است. سازندگان بهتر است با ایجاد بازی باکیفیت و با قیمتی منصفانه، جامعه بازیکنان را راضی نگه دارند.

ایجاد پلتفرم‌های نقد: توسعه‌دهندگان می‌توانند با ایجاد پلتفرم‌های مناسب، بستری مناسب برای نقد سازنده بازی‌ها فراهم کنند. همچنین از این طریق با جامعه بازیکنان ارتباط خوبی برقرار کنند و اعتماد‌سازی لازم را ایجاد کنند.

در آخر…

ریویو بمب کردن بازی‌های ویدئویی پدیده چالش‌برانگیز در دنیای گیم به شمار می‌آید. این پدیده می‌تواند به‌عنوان سلاحی برای نقد سازنده بازی و هم برای تخریب غیرمنصفانه بازی عمل کند. برای حفظ یک محیط سالم و بدون تنش، بازیکنان و توسعه‌دهندگان باید با آگاهی کامل از شرایط عمل کنند. بازیکنان باید نقدهایی بر اساس واقعیت و تجربه شخصی خود و در جهت ارتقای بهتر بازی ارائه دهند و در طرف مقابل نیز سازندگان نیز باید به نظرات و انتظارات گیمرها توجه کنند و بازی‌ها را در آن جهت پیش ببرند.

📅تاریخ آخرین بروزرسانی : 1403/10/28

author-avatar

درباره Elham Alibakhshi

نویسنده: الهام علی بخشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *