رده بندی سنی بازی ها
صفحه اصلی وبلاگ گیم مگ تکاف ترفندها + آموزش آشنایی با رده بندی سنی بازی ها

آشنایی با رده بندی سنی بازی ها

بازی‌های ویدیویی یک سرگرمی فوق العاده برای تمام سنین هستند. فرقی نمی‌کند یک بزرگسال پا به سن گذاشته باشید یا یک نوجوان با دغدغه‌های ذهنی زیاد و یا کودکی که درگیر درس و مشق روزانه است. بازی‌ها یک سرگرمی برای فرار روزمرگی است. اما مسعله‌ای که باید به آن توجه داشتید باشید، رده بندی سنی بازی‌هاست. البته این موضوع بیشتر به افراد با سنین کم باز می‌گردد.

درست است که بازی‌های ویدیویی خلاقیت کودکان را افزایش می‌دهند. و به قوه تخیل آن‌ها پر و بال می‌بخشند. اما بازی‌های خشن، ترسناک یا برخی بازی‌های شوتر و جنگی مناسب برخی از رده‌های سنی نیستند. و این موضوعیست که عواقب آن توسط روانشناسان مطرح دنیا اثبات شده است. امروز قرار است یک آشنایی با رده بندی سنی بازی ها داشته باشیم.

با تکاف مگ همراه شوید

چرا رده بندی سنی بازی ها شکل گرفت؟

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، هر نوع بازی مناسب برخی رده سنی‌ها نیست. برخی از بازی‌ها به دلیل وجود خشونت زیاد، محتوای جنسی، فحاشی و بسیاری موارد دیگر، می‌توانند روی ذهنیت مخاطبان جوان‌تر تاثیرات منفی بگذارند. به همین علت بازی سازان به فکر رده بندی سنی بازی ها افتادند. طبقه بندی سنی بازی‌ها نه تنها برای مصرف کنندگان و اللخصوص والدین بلکه برای توسعه دهندگان بازی‌ها هم موضوع بسیار مهمی می‌باشد.

رده بندی سنی بازی ها

رده بندی سنی بازی ها (ESRB) چگونه شکل گرفت؟

همه چیز از بازی مورتال کمبت آغاز شد. در واقع بهتر است بگوییم رده بندی سنی بازی ها از مورتال کمبت معنا پیدا کرد. Midway Games (شرکت سازنده بازی مورتال کمبت) در سال 1992 تصمیم به ساخت این بازی خشونت آمیز گرفت. این بازی سد دفاعی سایر بازی‌های جنگی و خشن بازار را شکست. در نهایت به واسطه آن سر و صدای زیادی در دنیا به پا شد. در این میان بسیاری از افراد، بهتر است بگوییم اکثر والدین، اعتراضاتشان افزایش پیدا کرد.

دولت آمریکا در سال 1994 تصمیم به ساخت رده بندی سنی بازی ها گرفت تا اتفاق مورتال کمبت برای بار دوم اتفاق نیفتد. البته داستان رده بندی سنی بازی ها به طور قطع در سال 1994 شکل نگرفت، بلکه دولت با تمام قوای خود سعی در ساخت این قانون داشت.

مورتال کمبت چگونه صنعت گیم را برای همیشه تغییر داد؟

محوریت موضوع مقاله “آشنایی با رده بندی سنی بازی ها” حول بازی مورتال کمبت می‌چرخد. این بازی اولین بازی مبارزه‌ای با گرافیک واقع گرایانه بود که خشونت آن می‌توانست ذهن و روح مخاطب را تسخیر کند. جالب است بدانید اعتراضات بیشتر این بازی به دلیل بخش پایانی هر مبارزه با عنوان “Fatality” بود. در این بخش، مبارزه با ضربه نهایی رقیب به پایان می‌رسید و شما یا شاهد یک صفحه تمام خونی بودید یا سر، دست و پای قطع شده روی زمین.

این بازی در سال 1992 برای کنسول‌ها منتشر شد و خشونت آن جهانیان را شوکه کرد. در نتیجه این والدین بودند که پیشقدم شدند و برای محافظت از کودکانش درخواست رده بندی سنی بازی ها را دادند.

سیستم رده بندی سنی بازی ها (ESRB)

در نهایت در سال 1994 دولت تصمیم به وضع قوانین با عنوان ESRB در صنعت بازی‌های ویدیویی گرفت. در نهایت در همین سال بود که هیات رتبه بندی نرم افزار سرگرمی که با نام (ESRB) شناخته می‌شد، تشکیل شد. این سازمان سیستم رده بندی سنی بازی ها را تشکیل داد و مصرف کنندگان را از محتوای درون بازی‌ها از جمله درجه بندی سنی بازی‌ها آگاه کرد.

سازمان ESRB بازی‌ها را با توجه به محتوایشان درجه بندی می‌کند. این سیاست در سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک اعمال می‌گردد. ناگفته نماند، لوگوی درجه بندی بازی‌ها تنها برای گول زدن والدین استفاده می‌شود، چون هیچ گیمری به این رتبه بندی‌های درج شده روی کارتن دقت نمی‌کند.

رده بندی سنی بازی ها

فرِآیند سیستم رده بندی سنی بازی ها

سیستم رده بندی سنی بازی ها در هر کشوری متفاوت است. به طور کلی این قانون را با درج برچسب و نماد بر روی کارتن بازی‌ها نشان می‌دهند. این سیستم دارای سه بخش متعدد با کاربردهای مجزا اما به هم گره خورده است.

1- بخش رده بندی سنی: این بخش بازی‌ها را بر اساس سن افراد تقسیم بندی می‌کند.

2- بخش المان‌های تعاملی: مقایسه‌ها و طبقه‌بندی‌های خود را بر اساس تعاملات کاربران با یکدیگر در فضاهای اشتراکی و آنلاین انجام می‌دهد.

3- بخش توضیحات محتوا: بر روی محتوا تمرکز کرده و برای آن رده بندی سنی قائل می‌شود.

ردی بندی‌ها

وقتش رسیده سراغ اصل ماجرا برویم و ببینیم این نمادها و لوگوهایی که با عنوان حروف الفبای انگلیسی پشت بازی‌ها می‌چسبانند به چه معناست.

تمام سنین (E: Everyone): بدون خشونت یا خشونت بسیار کم در حد مبارزه‌های فانتزی و انیمیشنی

سنین بالای ۱۰ سال (E+10): خشونت‌های بسیار ملایم و ادبیات کمی نامناسب

 ۱۳ سال به بالا (Teen): خشونت، خون، قمار و ادبیات نامناسب

۱۷ سال یه بالا (M: Mature): خشونت شدید، خون، محتوای جنسی و فحاشی

۱۸ سال به بالا (AO : Adults Only): صحنه های طولانی از خشونت شدید، محتوای جنسی و قمار با واحد پول واقعی و ادبیات بسیار رکیک

بدون دسته بندی (RP : Rating Pending): هنوز رده بندی سنی بازی ها برای آن در نظر گرفته نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *