راهنمای خرید کارت صدا برای بازی بر اساس 3 ویژگی اصلی
عموما هر شخصی به دنبال یک کارت صدای گیمینگ نیست. معمولا گیمرهای حرفه ای در کنار دیگر سایر تجهیزات خود به دنبال یک کارت صدای خوب برای سیستمشان هستند. اکثرا استریمرها به دلیل ضبط، میکس، پخش و پردازش صدا به شکل حرفهای یا حتی نیمه حرفهای سراغ این دسته از تجهیزات میروند.
افراد دیگر از جمله تولید کنندگان محتوا، تدوینگران، پادکسترها و… در اکثر مواقع به دنبال یک کارت صدای حرفه ای هستند. امروز قرار است راهنمای خرید کارت صدا برای بازی بر اساس 3 ویژگی اصلی باشیم. این سه ویژگی شامل نرخ نمونه برداری بالا، نرخ بیت بالا و نسبت سیگنال به نویز بالا میباشد.
با تکاف مگ همراه شوید
کارت صدا (Audio Interface) یکی از دستگاههای جانبی کامپیوتر است که با سیگنالهای صوتی آنالوگ به دیجیتال و برعکس قصد افزایش کیفیت صدا را دارد. این دستگاه به کاربران اجازه میدهد، صدا را با بالاترین کیفیت ممکن ضبط، پخش و پردازش کنند. ایندست از محصولات در کنار بهبود کیفیت صدا، تاخیر در انتقال صدا را کاهش میدهند تا کاربران بتوانند از جزئیات صوتی دقیقتر و واقعگرایانهتری برخوردار شوند. اگر بخواهیم سادهتر به قضیه نگاه کنیم؛ Audio Interface ها یک واسط میان میکروفونها، سازها، بلندگوها و کامپیوتر هستند.
3 ویژگی اصلی کارت صدای خوب
یک کارت صدای خوب و با کیفیت از سه مشخصه اصلی تشکیل شده که به شما کمک میکند یک کارت صدای خوب را از بد تفکیک کنید.
1- نرخ نمونه برداری بالا
2- نسبت سیگنال به نویز بالا (SNR)
دومین ویژگی در انتخاب یک کارت صدای خوب SNR است. هرچه نرخ نسبت سیگنال به نویز در کارت صدا بالاتر باشد به معنای کیفیت بهتر دستگاه شماست. این نرخ به صدای با کیفیتتر، واضح و شفافتر میانجامد. بهتر است کارت صدایی خریداری کنید که SNR آن حداقل 100Db SNR باشد.
3- نرخ بیت بالا
این نرخ نشان میدهد میزان دقت در ضبط شدت صدا چه مقدار است. هرچه این میزان بالاتر باشد، طبیعتا میزان دقت در ضبط شدت صدا بیشتر است. بالا بودن این نرخ به معنای کاهش نویز صدا میباشد. نرخ بیت در کارتهای صدا معمولا ۱۶، ۲۴ و ۳۲ است.
Creative مدل Sound Blaster AE-9
قیمت: حدود 33 میلیون تومان
بهترین کارت صدایی که میتوانید در بازار پیدا کنید و توسط مهندسین اثبات شده، Creative مدل Sound Blaster AE-9 است. نهایت کیفیت، نبود نویز و زیبایی از ویژگیهای این محصول است. اگر میخواهید از تمام توان این کارت صدای حرفه ای بهره مند شوید باید از تجهیزات صوتی خوب دیگر نیز در کنارش استفاده کنید. اگر به دنبال یک محصول لوکس و بی نقص هستید، Creative مدل Sound Blaster AE-9 انتخاب خوبی است. در کنار اهداف گیمینگ، از این محصول میتوانید برای تولید محتوا هم استفاده کنید.
مشخصات:
- نرخ نمونه برداری: 384kHz
- نسبت سیگنال به نویز: 129 dB
- نرخ بیت: 32-bit
Creative مدل Sound BlasterX G6
قیمت: حدود نه میلیون تومان
این محصول در دومین جایگاه لیست “راهنمای خرید کارت صدا برای بازی بر اساس 3 ویژگی اصلی” قرار میگیرد. اگر به دنبال هزینههای معقولتری برای خرید خود هستید ولی از طرفی هم به دنبال یک کارت صدای با کیفیت هستید، این گزینه مناسب شماست. با Sound BlasterX G6 میتوانید صداهای حتی جزئی پس زمینه بازی را به خوبی تشخیص دهید. همچنین میتوانید از حالت SBX این محصول کمک بگیرید تا بتوانید از صدای فراگیر در هنگام روایت بازیهای داستانی لذت ببرید.
مشخصات:
- نرخ نمونه برداری: 384kHz
- نسبت سیگنال به نویز: 130 dB
- نرخ بیت: 32-bit
ASUS مدل XONAR SE
قیمت: حدود چهار میلیون تومان
این مدل یکی از کارت صداهای معقول بازار است که میتواند نیازهای ابتدایی شما به حداقلهای صدا را برطرف کند. شاید ظاهر یا مشخصات آن برای حرفه ایها چندان جالب نباشد اما با این حال در رنج قیمتی مشخص خود، عملکرد خوبی نسبت به سایر رقبای خود نشان داده است. کیفیت صدای خوب، نصب آسان و صدای اپتیکال با کیفیت از ویژگیهای اصلی XONAR SE است. کاربران مشکلاتی از قبیل قطعی صدا و مشکلات نرم افزاری در این محصول مشاهده کرده اند که با ری استارت کردن آن برطرف خواهد شد.
مشخصات:
- نرخ نمونه برداری: 192kHz
- نسبت سیگنال به نویز: 116dB
- نرخ بیت: 24-bit
چه کسانی به کارت صدا نیاز دارند
اگر یک کاربر معمولی هستید نیازی به هزینه اضافی و خرید کارت صدا نیست. اما گیمرهای حرفه ای و افراد متخصص در ضبط، میکس، پخش و پردازش صدا اللخصوص استریمرها نیاز به یک کارت صدای خوب دارند. البته انتخاب کارت صدای خوب یا متوسط بستگی به حرفه ای و نیمه حرفه ای بودن شما هم دارد که در نهایت بودجه شما را تعیین میکند. در نهایت همانطور که ابتدای مقاله هم اشاره شد، تنها استریمرها، تولید کنندگان محتوا، تدوینگران، پادکسترها و گیمرهای حرفه ای نیاز به این دستگاه حرفه ای دارند.